dimarts, 14 de maig del 2013

Anchor Porter


Nom: Anchor Porter
Cerveseria: Anchor Steam Brewing Company
Tipo de Cerveza: Stout i Porter
estil: Porter
Graduació: 5,6º
Volum del envàs: 355ml
Temperatura recomenada: 7-12 ºC
Procedència: San Francisco (California, USA)
IBU: Desconegut
Tassó: Shaker (pinta)
 
Cervesa elaborada artesanalment a San Francisco (USA) des de 1974. Anchor Porter és una de les millors cerveses negres d'Amèrica. Va ser introduïda per Anhor a principis dels 70 i igual que la resta dels productes de la cervesera de Sant Francesc només en la seva producció només es fan servir ingredients naturals. Anchor Steam rep el nom del segle XIX, època en la qual totes les cerveses de la costa oest dels Estats Units eren conegudes com "cerveses de vapor". Hi ha moltes teories sobre l'origen d'aquest terme, però autors com Michael Jackson suggereixen que potser s'hagués al soroll que feien els barrils en ser punxats. Els cervesers feien servir per fermentar les seves cerveses llevats de baixa fermentació. En un moment en què no existia el fred industrial, per baixar la temperatura del líquid  recorrien a tancs poc profunds, donant com a resultat cerveses molt carbonatades que expulsaven gas un cop li posaven l'aixeta.
Mítica porter, amb una gran escuma blanca. En el nas queden aromes de xocolata amarga, cafè i malts retorrats. Perfecte compensació entre dolç i amarg.
 
El seu aspecte és atractiu, de color marronós molt fosc amb tons vermellosos, gairebé opaca i d'aparença viscosa. Produeix escuma molt abundant, una bonica corona esponjosa de color marró vermellós que desapareix bastant ràpid, però ens acompanya un dit d'escuma fins gairebé al final. També deixa restes d'encaix enganxat a les parets del vas. La seva aroma és bàsicament a cafè ia xocolata, i en menor mesura resina i fruits negres.
De cos mitjà / ple, la seva textura és sedosa però un poc enganxosa i terrosa. En boca, el seu sabor és intens a toffee, xocolata, cafè i maltes torrefactes, i també lleugerament a resina i fruits negres, amb un toc cítric. La seva carbonatació és mitjana, deixant sensació de pessigolleig a la punta de la llengua. El seu final és llarg i està marcat pel llúpol, eminentment sec i aspre, refrescant i lleugerament amarg i cítric. Postgust a caramel, cafè, i en menor mesura a xocolata. Perdura una sensació lleugerament embafadora.
Molt interessant el paper que juguen els llúpols, que li confereixen un bon equilibri contrarestant molt bé la dolçor i la empalagosidad d'aquesta porter, i donant-li també un toc cítric i refrescant. A prendre no massa freda (recomanem servir-la a una temperatura d'entre 7 i 12 º C), la seva qualitat no es ressent per a res quan perd frescor. Malgrat la seva agradabilitat i equilibri, per al meu gust és una mica dolça i embafadora, però ja no són defectes d'aquesta cervesa sinó de l'estil pròpiament. Per maridar, m'arriscaria amb una bona amanida amb vinagre de Mòdena i amb una taula de fumats.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada