•Nom: Anchor
Porter
•Cerveseria:
Anchor
Steam Brewing Company
•Tipo
de Cerveza:
Stout
i Porter
•
estil:
Porter
•Graduació: 5,6º
•Volum
del
envàs:
355ml
•Temperatura
recomenada: 7-12
ºC
•Procedència: San
Francisco (California, USA)
•IBU: Desconegut
•Tassó: Shaker
(pinta)
•Cervesa
elaborada artesanalment a San Francisco (USA) des de 1974. Anchor
Porter és una de les millors cerveses negres d'Amèrica. Va ser introduïda per Anhor a
principis dels 70 i igual que la resta dels productes de la cervesera de Sant
Francesc només en la seva producció només es fan servir ingredients naturals. Anchor Steam rep
el nom del segle XIX, època en la qual totes les cerveses de la costa oest dels
Estats Units eren conegudes com "cerveses de vapor". Hi ha moltes
teories sobre l'origen d'aquest terme, però autors com Michael Jackson
suggereixen que potser s'hagués al soroll que feien els barrils en ser punxats.
Els cervesers feien servir per fermentar les seves cerveses llevats de baixa
fermentació. En un moment en què no existia el fred industrial, per baixar la
temperatura del líquid recorrien a tancs poc profunds, donant com a
resultat cerveses molt carbonatades que expulsaven gas un cop li
posaven l'aixeta.
•Mítica
porter, amb una gran escuma
blanca.
En el
nas queden
aromes
de xocolata amarga, cafè i malts retorrats. Perfecte compensació entre
dolç i amarg.
•El
seu aspecte és atractiu, de color marronós molt fosc amb tons vermellosos,
gairebé opaca i d'aparença viscosa. Produeix escuma molt abundant, una bonica
corona esponjosa de color marró vermellós que desapareix bastant ràpid, però
ens acompanya un dit d'escuma fins gairebé al final. També deixa restes
d'encaix enganxat a les parets del vas. La seva aroma és bàsicament a cafè ia
xocolata, i en menor mesura resina i fruits negres.
•De
cos mitjà / ple, la seva textura és sedosa però un poc enganxosa i terrosa. En boca, el seu
sabor és intens a toffee,
xocolata, cafè i maltes torrefactes, i també lleugerament a resina i fruits
negres, amb un toc cítric. La seva carbonatació és mitjana, deixant sensació de
pessigolleig a la punta de la llengua. El seu final és llarg i està marcat pel
llúpol, eminentment sec i aspre, refrescant i lleugerament amarg i cítric. Postgust a
caramel, cafè, i en menor mesura a xocolata. Perdura una sensació lleugerament
embafadora.
•Molt
interessant el paper que juguen els llúpols, que li confereixen un bon
equilibri contrarestant molt bé la dolçor i la empalagosidad
d'aquesta porter, i donant-li també un toc cítric i refrescant. A prendre no
massa freda (recomanem servir-la a una temperatura d'entre 7 i 12 º C), la seva
qualitat no es ressent per a res quan perd frescor. Malgrat la seva
agradabilitat i equilibri, per al meu gust és una mica dolça
i
embafadora, però ja no són defectes d'aquesta cervesa sinó de l'estil
pròpiament. Per maridar, m'arriscaria amb una bona amanida amb vinagre de
Mòdena i amb una taula de fumats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada