Fines, poc dolces i molt llupolitzades, venudes en ampolles perquè van
tenir el seu moment de glòria quan les exportaven per abeurar els
soldats britànics a les colònies índies. Aquestes cerveses s’haguessin
fet malbé si les haguessin fet viatjar un cop acabades. En efecte,
sortien d’un lloc temperat a fred, passaven per l’Equador, llavors
contornaven el cap de bona Esperança, fred, travessaven l’Oceà Índic per
arribar a l’Índia. Per que la cervesa suportés el viatge, era
convenient que fermentés durant el viatge. De manera que la feien més
densa i més forta de llúpol amargant. Fermentava doncs durant el viatge i
quan arribava constituïa una delícia que els prohoms degustaven tal
qual, mentre que el menut poble la degustava tallada amb aigua. Les que
hom pot prendre ara són rèpliques bastant rebaixades i acondicionades en
ampolla.
(Marston's; Shepherd Neame; Bass; Samuel Smith's)
http://cervesaencatala.blogspot.com.es/2009/10/els-estils-taxonomia-cervesera.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada