dimarts, 14 de maig del 2013

Porter

 STRONG ALES :
A) Old (Owd) Ales
 B) Barley Wine
C) Porter :
Hom diu que la PORTER es feu per primera vegada a la cerveseria BELL a Shoreditch, Londres en 1722. Llavors es deia ENTIRE, sencera, perquè hom pensava que reunia totes les característiques de les cerveses contemporànies. El nou tipus de cervesa es va fer popular entre els traginers PORTERS (del fr. porteurs). D’aquí el seu nom.
Segons Leslie Dunkling, la cervesa Porter fou inventada en 1722, època en la que era comú en les tavernes i pubs de Londres demanar una pinta de "three threads" (tres fils o tres tirades). Es tractava d'una barreja de tres terceres parts de pinta respectivament, de ALE (sense llúpol), BEER (amb llúpol) i "two penny" (la més forta que valia aquest preu). Ralph Harwood, l'inventor de la Porter va idear elaborar una cervesa que tingués d'entrada totes les característiques de la "three threads". Com que ho va posar tot junt, li va dir "entire", sencera, referint-se al fet que ja no es tractava d'una barreja.
A les Illes Britàniques, PORTER definia un tipus de cervesa torrada, negra, de fermentació alta, contrapartida de la STOUT però més lleugera de cos. La PORTER va desaparèixer fins que, fa poc, alguns l’han ressuscitada amb prou d’encert.
La PORTER és més "lleugera" que la STOUT, cosa que no es refereix al seu contingut alcohòlic. Simplement és menys cremosa i més transparent. Tal vegada, no es torra tant el malt de forma que l’amargor de torrada no és tan fort i permet una millor detecció d’altres aromes.
(Whitebread; Harvey's; Burton Bridge; Shepherd Neame)


 http://cervesaencatala.blogspot.com.es/2009/10/els-estils-taxonomia-cervesera.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada